Monitorizare servere

Monitorizarea se realizeaza fie cu un serviciu specializat care ruleaza pe serverele noastre si care ne avertizeaza asupra oricaror schimbari de stare a serverelor dumneavoastra (si a serviciilor care ruleaza pe ele), fie cu ajutorul unui specialist al nostru care se va ocupa de monitorizarea serverului dumneavoastra.

Prin acest serviciu de monitorizare sunteti avertizat imediat ce apare o eroare sau indisponibilitate a serverelor si serviciilor dumneavoastra, astfel, veti putea lua masuri imediate, reducand consecintele negative.

Serverele pot fi monitorizate atat ca uptime, cat si ca functionalitate prin verificarea disponibilitatii serviciilor pe care le ruleaza (SMTP, POP3, HTTP, FTP etc.) si a parametrilor de functionare a serverului.

Analize loguri de sistem

Analizele logurilor de sistem se executa "real time" (in timp real) pentru a descoperi eventualele probleme ce pot aparea atat la nivel de aplicatii cat si la nivel de sistem.

Monitorizare conexiuni, incarcare server, daemoni, conexiuni(tcp/ip)

Monitorizarea conexiunilor cuprinde statistica de trafic pe fiecare IP/conexiune in parte, alocare/dezalocare banda, monitorizare delay, monitorizare packet loss. Serverele vor fi monitorizate atat ca uptime, cat si ca functionalitate prin verificarea disponibilitatii serviciilor pe care le ruleaza (SMTP, POP3, HTTP, FTP etc.) si a parametrilor de functionare a serverului (incarcare procesor/memorie, spatiu liber pe hard, contorizare trafic in retea). Serviciul are ca scop marirea performantelor serverelor astfel incat ele sa lucreze la capacitatea maxima.

Generarea de rapoarte in cazul in care se detecteaza probleme

In caz de probleme aparute atat la nivel de aplicatii cat si la nivel de server (hardware) se genereaza rapoarte complete astfel incat in urma acestora problemele aparute vor fi rezolvate in cel mai scurt timp posibil.

Verificarea continua a disponibilitatii serviciilor

Verificarea continua a disponibilitatii serviciilor, 24/7 (24 de ore din 24, in toate cele 7 zile ale saptamanii), la intervale de timp dorite.