Solutii corporate

Securitatea informatica poate fi implementata ca urmare a observarii unui acces neautorizat in retea sau sistem, sau poate fi implementata proactiv, pentru prevenirea situatiilor nedorite. Firma noastra va ofera solutii complete, fie analizand securitatea existenta, fie oferind mijoace de securizare si prevenire incepand cu stadiul implementarii sistemului IT.

Suntem specializati in dezvoltare software si administrarea sistemelor si retelelor, avand ca platforma principala sistemele Linux/Unix. Cunostintele noastre ne permit oferirea de consultanta, servicii conexe si solutii informatice la cheie. Echipa noastra este formata din oameni tehnici cu experienta, foarte pasionati de domeniul si munca lor.

Configurare sisteme unix / linux embedded pentru functii specifice

Sisteme concepute special pentru functii specifice cum ar fi: database server, host bastion, nameserver, router, webserver, sistem backup cat si sisteme firewall dedicate si adaptate cerintelor dumneavoastra.

Backup remote in locatii cu securitate extrema

Backup la bazele de date sau documentele importante de pe serverul dumneavoasta pe serverele noastre pentru evitarea pierderilor. Serverele noastre embedded special concepute pentru backup includ solutii extreme de securitate printre care se numara si: criptare documente, accesul pe baza de adresa ip, username, parola, cat si access autorizat la ore bine stabilite.

Criptografie / Informatii stocate criptat

Locul ideal unde se pot tine documentele dumneavoastra strict confidentiale. Criptare (encryption) este procesul prin care o anumita informatie este securizata, pentru a nu putea fi citita de catre alte persoane decat cele care cunosc algoritmul de criptare.

Solutii Load Balancing, Failover, Clustering, high availability, DNS Balancing

  • Impartirea incarcarii serverelor reprezinta distribuirea anumitor procese si comunicatii pe mai multe servere pentru ca nici unul din ele sa nu ajunga sa fie supraincarcat. In general, siturile cu foarte multa activitate folosesc mai multe servere care contin aceeasi informatie. Vizitatorii sunt distribuiti pe toate serverele, pentru a evita supraincarcarea unuia dintre ele.
  • Round-robin DNS reprezinta o tehnica de load balancing prin care energia echilibrata este plasata in serverele DNS. De exemplu, sa presupunem ca o firma are trei siteuri identice gazduite pe trei servere diferite. Firma poate activa round-rubin DNS astfel incat cand un utilizator acceseaza siteul el va fii trimis la primul server (prima Adresa de IP), ce de-al doilea utilizator care acceseaza siteul va fii trimis la urmatorul server (a II-a Adresa IP), al treilea vizitator la al treilea server (a III-a Adresa IP) si al patrulea vizitator va fii trimis la primul server pana ce lista ajunge la capat.
  • Round robin DNS este de obicei folosit de marile motoare de cautare: Yahoo!, Google si MSN pentru load balancing, o multime de servere distribuite geografic distribuie serverele web impreuna cu alte forme de load balancing si clustering. In cazul in care unul sau doua servere ce constituie solutia de load balancing nu functioneaza, clientii sunt directionati catre a III-lea server in acest fel, documentele si aplicatiile rulate sunt on-line permanent.